MOXO zaskakuje spektakularnym, najwyższym w Polsce barem (8 m wysokości i 12 m szerokości).
Podobnie jak restauracja bary MOXO biją w rytmie Nikkei czyli zjawiskowej fuzji dwóch światów. Zgrabna hybryda pięknych tradycji Peru i Japonii, będąca owocem wydarzeń ekonomicznych XIX wieku. Wówczas do Ameryki Południowej trafiły rzesze mieszkańców kraju kwitnącej wiśni, przywożąc ze sobą tradycje kulinarne, które naturalną drogą wzbogaciły kuchnię peruwiańską. Kulinarną podróż MOXO uzupełnia autorska karta koktajli, również inspirowana filozofią przenikania się dwóch potężnych kultur. Nasze najważniejsze koktajle bazują na oryginalnych składnikach prosto z Japonii oraz Peru.
MOXO COCKTAIL MENU
TREASURES OF PERU
PISCO SOUR – 45 ,-
słodko – kwaśny – gronowy – gładki
Pisco z Peru ze szczepu Quebranta – Inca Bitters – cukier – limonka – białko – winogrona
PISCO PUNCH – 55 ,-
owocowy – słodko kwaśny – orzeźwiający
Pisco z Peru ze szczepu Quebranta – Prosecco Lido DOC Brut- cytryna – ananas
Z PERSPEKTYWY BOGÓW
ILLAPA (BÓG PIORUNÓW) – 50 ,-
charakterny – zabawny – z nutą pikanterii
Tequila Patron Silver – sok z ananasa – kukurydza cynamon – chilli – kulki tapioki
CUZCO ( ŚWIĘTE MIASTO) – 45 ,-
klasyczny – elegancki – wytrawny
Wódka Grey Goose – Martini Riserva Speciale Ambrato On the side: Gorzki melon – oliwa miętowa – umeboshi
COCHAMAMA (BOGINI MORZA) – 45 ,-
orzeźwiający – słodko- kwaśny – lekki
Cachaca Leblon – likier vetiver gris – winogrona – pieprz sancho – soda
URCAGUAY (BÓG PODZIEMIA) – 50 ,-
nieoczywisty- smoothie – intensywny
Tequila Patron Silver – likier Frangelico – awokado – liście ananasa – koji – seler naciowy – agawa
TITICACA (ŚWIETE JEZIORO) – 45 ,-
elegancki – wytrawny – aromatyczny
Martell V.S. – shōchū – czerwony wermut – D.O.M Benedictine – bittersy
VIRACOCHA (BÓG STWÓRCA) – 50 ,-
głęboki – intensywny – wytrawny
Chivas Regal XV – shōchū – likier z bergamontki – Suze – bittersy
MACHU PICCHU (ŚWIĘTA GÓRA) – 40 ,-
półwytrawny – cytrusowy – gładki
Malfy Gin Originale – matcha – calamansi – mleko sojowe
MAMMA QUILLA (BOGINI KSIĘŻYCA) – 40 ,-
soczysty – deserowy – kremowy
Bumbu Rum The Original – sherry oloroso – kokos – pistacja – ananas
INTI (BÓG SŁOŃCA) – 43 ,-
owocowy – półwytrawny – pobudzający
Pisco Acholado & Perfecto Amor Grape Liqueur – sake – limonka – orange bitter
PACHAMAMA (MATKA ZIEMI) – 48 ,-
odświeżający – cytrusowy – lekki
Pisco Quebranta – sparkling sake – rabarbar – oleo saccharum grejpfrutowe
CUICHU (BÓG TĘCZY) – 38 ,-
łagodny – lekki – z nutą słodyczy
Sake – chicha morada – calpis – pianka calpis
MOXO NIKKEI SIGNATURES
FLAMINGO – 40 ,-
półwytrawny – cytrusowy – aromatyczny
Havana Club 3YO Rum – cachaca – yuzu – liście makrutu – bergamotka – guava – cytrusy
EMOLIENTE – 45 ,-
pobudzający – orzeźwiający – soczysty
Bombay Sapphire – jamajski rum wysokoprocentowy – genmaicha – yerba mate – cytrusy
SANTO – 50 ,-
wytrawny – aromatyczny – głęboki
Bourbon – słony karmel – sherry mix – kakao – moxo aromatic mix Palo Santo – goryczkowe esencje
NON ALCO COCKTAILS
NO ENEBRO – 23 ,-
orzeźwiający – półwytrawny – z nutą grejpfuta
Gin 0% – redukcja z tonicu – oleo saccharum grejpfrutowe – oliwa miętowa
CHICA BONITA – 32 ,-
nieoczywysty – owocowy – musujący
Martini Vibrante – herbata milk ulung – rumianek – kolendra – Riesling bezalkoholowy
CLASSIC ART OF COCKTAIL
FOG CUTTER – 43 ,-
wyrazisty – cytrusowy – słodko-kwaśny
Havana Club 7YO Rum – gin Malfy Originale – pisco Quebranta – sherry oloroso – orgeat – cytrusy – wiśnia maraschino
MODERN JUNGLE BIRD – 42 ,-
soczysty – karaibski – cytrusowy
Havana Club 7YO – Aperol – ananas – limonka – cukier
LAST WORD – 45 ,-
orzeźwiający – półwytrawny – z ziołową nutą
Malfy Gin Orginale- Chartreuse Verte – limonka – luxardo maraschino